lördag, juli 16, 2005

Finally fattar jag

Nu har jag äntligen fattat varför en del säger att dagkräm inte ska användas på natten. Det är ju det här med spf. Spf ska bara användas när man vistas i dagsljus. Att ständigt utsätta huden för de aktiva ämnena i solskydd är inte bra. Och en bra dagkräm innehåller självklart spf.

På jakt igen nu då. En bra och icke fet nattkräm önskas. Några tips?

4 Comments:

Blogger Andrea said...

Jag har iofs hört (läst) båda delar; att det inte spelar någon roll om man använder ansiktskräm med SPF på natten. But what do I know... Själv är jag för lat för att ha två sorters krämer.

12:48 fm  
Blogger helena said...

Jag har alltid använt dagkräm på natte för att nattkrämer känns så feta. Men det är ju först på senare år som dagkrämer har spf.
Eftersom man misstänker att solskydd kan vara dåligt för kroppen i längden, så finns det ju egentligen ingen anledning att utsätta sig för det mer än när man vistas ute.

11:03 fm  
Anonymous Anonym said...

Lancome har flera nattcremer som är anpassade till respektive hudtyp. Dyra, men väldigt dryga.

12:35 em  
Anonymous Anonym said...

Jag använder dagkräm med spf 15 endast på dagen. Tror som du menar på att det är onödigt att använda solskydd på natten och att det till slut kan leda till irritationer. Jag kan rekommendera en dagkräm från Estee Lauder som heter day wear spf 15. Perfekt året runt men inte minst nu på sommaren. Själv använder jag dagligen Clinque city block spf 25 över min vanliga hudkräm för extra skydd.

4:03 em  

Skicka en kommentar

<< Home