tisdag, december 20, 2005

Munsår

Munsår i mungipan, jättekul.
Har ni sett den där reklamen för Anti? "Har du försökt med huskurer som kaffesump, tandkräm, sticka hål på..."
Sticka hål på?? Är folk galna, gör det inte tillräckligt ont ändå?
Och nu åt jag en kaviarmacka, det var inte så smart det heller.
Munsår = vara utan läppglans i flera dagar.
Och hur ska det gå då?

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Om du slutar blogga så slipper man kanske alla sugigt kassa smink och modebloggar som ploppar upp i ditt kölvatten hela tiden. var o varannan nystartad blogg heter beauty eller shopaholic. jäkligt tröttsamt.

3:38 em  
Anonymous Anonym said...

Bry dig inte om ovanstående märkliga kommentar - vi andra älskar dig!
Du, jag såg nån tv-reklam för nån ny kräm mot munsår som skulle finnas hos Apoteket, testat den?

4:06 em  
Blogger helena said...

anonym: jag antar att det var du som mailade mig på samma tema häromdagen. Jag besvarade inte det mailet för jag tycker det är helt befängt att jag ska stå till svars för vad folk startar för bloggar.
Du behöver varken läsa min eller någon annans om du inte vill det, jag lovar.

6:05 em  
Anonymous Anonym said...

Hej!
Jag har en liten efterlysning här. Min faster har väääldigt känslig hy. Hon reagerar mot allt hon testar. T.o.m. Clinique och Biotherm. Har någon nåt förslag på ansiktsrengöring och ansiktskräm som hon kanske tål?

7:47 em  
Anonymous Anonym said...

Hej Li, be henne prova en serie som heter Jean D'Arcel och som hudterapeuter säljer (finns bla hos Olle & Marie i Stockholm). De har jättebra, milda och lugnande produkter. Är själv superkänslig och kan vara rödblommig efter en dag framför datorn men denna serie funkar. OCH är bra i pris ...
Lycka till

8:46 em  
Blogger helena said...

li: clarins har milda produkter också. Men det är som cee säger alltid bra att fråga en hudterapeut vad som passar ens hy bäst. Särskilt om man är väldigt känslig.

10:02 em  
Anonymous Anonym said...

Prova inga huskurer som tandkräm eller kaffesump...I värsta fall blir det bara större,och stick absolut inte hål på munsåret.Prova Zovirax som har en liten pumptub,hygieniskt.
Eller Vectavir.Båda var tidigare receptbelagda men finns nu receptfritt på apoteket.Det är små och dyra tuber,men du får se det som en investering.Och smitta inte ner alla dina lipgloss:)
Hälsningar Jenny

10:02 em  
Blogger helena said...

jenny: nej, jag hade inte tänkt testa de där kurerna. Jag hänvisade bara till en reklamfilm, jag menar finns det verkligen folk som sticker hål på munsåren? Det måste ju göra vansinnigt ont.
Var på apoteket och fick herstat rekommenderat eftersom de andra är till för munsår som dyker upp mer regelbundet, typ herpes.
Ska absolut inte smitta ner mina gloss, det vore ju alldeles förfärligt ;)

10:16 em  
Anonymous Anonym said...

Har du testat Herstat? Det är en naturprodukt. Finns på Apoteket eller www.bodyshop.nu.
En konstig grej, när jag har munsår brukar Isadoras läppglans (Express Star Gloss) hjälpa...

Tack för tipsen! Ska nog köpa lite grejer till henne i present.

11:08 em  
Anonymous Anonym said...

Ja herstat kanske passar bättre om man inte har blåsor.Visste inte om det var ett "vanligt"munsår eller herpes.Herstat har dock en rätt skum färg.

11:13 em  
Anonymous Anonym said...

Hej!
Läste om ditt munsår. Detta kanske var ett bra tag sen men jag vill tipsa ändå =) Jag hade sånna hemska munsår i just mungipan hur ofta som helst förra året men sen fick jag reda på av en slump att det kan bero på B-vitamins brist så nu äter jag tillskott på B-vitaminer sen 4 veckor tillbaka och har inte haft nåt munsår sen dess =) Kan vara värt ett försök om det återkommer ofta. Ha de bra!

4:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home