fredag, mars 03, 2006

mascaran är viktigast

Om du bara får använda en produkt, vilken blir det?
(Resultat när 368 st har svarat)

Mascara 49%
Foundation 27%
Rouge 12%
Läppglans/stift 7%
Annat 5%

Bland förslagen på "annat" fanns eyeliner, färgad dagkräm och concealer.
Jag är också en mascara-människa, ser fruktansvärt trött ut utan. Men foundation kommer först på 4e plats för min del.

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag svarade foundation men jag tycker nog att det beror lite på årstid så här års är det foundation men på sommaren skulle jag nog säga mascara...

11:21 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag röstade på foundation eftersom jag har mer eller mindre problem med acne. Mascara kan jag vara utan, eftersom jag har redan mörka och långa ögonfransar. Intressant undersökning! Det bästa i alla fall är röd läppstift, som ser till att man fokuserar på läpparna istället för nån annan del i ansiktet - plus några coola örhängen. Då märker ingen i princip att man är osminkad. Så tycker jag i alla fall :)

11:23 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag tycker defenitivt mascaran, efter som jag är ljusblond och har väldigt ljusa ögonfransar. Mitt andra val är läppglans. Jag förstår inte om ni nu har acne varför fortsätta att göra det värre? Huden mår ju mycket bättre av att få andas. Så det är bättre att lida ett tag med acne, och sen får man fin hy. Eller har jag helt fel?

11:47 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag skulle vilja ha tips på bra foundations som inte täpper till porerna och inte innehåller mineraloljer och liknande. Något tips? Jag har blandad till fet hy (fet t-zone).
Använder just nu budgetfoundation från Loreal, true match. Men misstänker att den i längden inte är bra för min hy.
För övrigt så undrar jag anående bodyshops ansiktsprodukter, rengöring och ansiktskräm först och främst. Innehåller de mineraloljer och är de värda att prova?

12:51 em  
Blogger helena said...

anonym nr2: testa i.d, det täpper inte till porerna och är inte "skadligt" för huden.
De flesta produkter innehåller mer eller mindre mineralolja, tror snarare man ska kolla mängden än om det finns med alls.
Just när det gäller rengöring så kvittar det nog, den sköljer man ju bort ändå.
Vet inte hur det är med Body Shops produkter tyvärr.

1:09 em  
Anonymous Anonym said...

Jag röstade på rouge. Hjälper till att göra mig mindre blek. Brukar köra med ett rosa, Fresh tror jag det heter, från MUS.

1:55 em  
Anonymous Anonym said...

Vill bara säga att i.d. foundationen täpper inte till porarna och är mer "snäll" än andra foundationen..därav gör det inte huden värre och därför använder jag den :)

10:35 em  
Anonymous Anonym said...

Hey LGB!
Väntar tålmodigt =) på din rapport om mineraloljor...
De senaste gångerna jag varit på ansiktsbehandling så har hudterapeuterna talat om (emot) mineraloljor. Har nu i ca 3 veckor använt Weledas fuktighetskräm (tack för tips här på bloggen!), och ID foundation och jag tycker faktiskt att min hy mår bättre =)
Har alltid upplevt min hy som väldigt fet, men tydligen är den då torr, på ytan.

Men jag har pigmentfläckar, som dök upp efter alltför intensivt gnuggande med Cliniqe´s ansiktsvatten, VAR FÖRSIKTIGA med den! Följ instruktionen, det gjorde inte jag.
Så nu undrar jag hur det är med MD formulations? De har väl ett program mot pigmentfläckar? Men innehåller de mineraloljor?
Trevlig helg!

10:36 em  
Blogger helena said...

Hej fru hjelm!
Jag funderar fortfarande på om jag verkligen ska skriva ett inlägg i ämnet. Det är en djungel det där, och det blir gärna lite smågalen stämning när ämnet diskuteras i diverse forum :)

Min grundtanke är att bara för att något är "naturligt" så är det inte per automatik bra. Funkar en produkt på mig så gör den det.
Alla är väl överens om att mineralolja kan täppa till porerna, den går inte in i huden utan lägger sig ovanpå. Men man ska snarare kolla mängden än om det finns med överhuvudtaget.
För det är inte så att det enbart används för att det är billigt. Det har också bra egenskaper som att det inte härsknar, och att det ger en skyddande hinna så att de aktiva ämnena kan "jobba" utan yttre påverkan.
Jag anser att det är när mineraloljan står högt upp på innehållslistan och sägs vara den mjukgörande ingrediensen, som man ska fundera ett extra varv på om det här verkligen är en bra produkt.

Hur det ligger till med MDs vet jag inte, men det är få produkter som inte innehåller någon mineralolja alls.

Ha det gott i helgen du oxå!

10:32 fm  
Anonymous Anonym said...

åhh..Mascara är verkligen den vilktigaste produkten for moi too..Min lilla son brukar fråga om jag "tagit bort ögonen" när jag inte har mascara..ho ho ho..

11:32 em  
Anonymous Anonym said...

>fru hjelm

hur ska man inte använda clinique's ansiktsvatten? använde du för mycket eller?

9:19 em  

Skicka en kommentar

<< Home