torsdag, januari 12, 2006

Det kom ett mail om att vara "rätt"

"Hur ska man egentligen sminka sig i vår, det är så många bud hit och dit. Jag får fan ångest. Jag går på gymnasiet och har bara mitt studiebidrag så man kan ju inte köpa så himla mycket olika färger hela tiden. Och så gillar jag min mörklila skugga från mac som jag köpte i höstas, kan jag inte ha den mer nu? Hur ska man va för att va rätt i vår?"

Makeuptrenderna följer till viss del klädmodet. Tänker man satsa på att köpa lite nya kläder i pudriga pastellfärger så kan det vara fint att matcha det med t ex ögonskuggor i samma stil.
Men jag tycker absolut inte att det är ett måste. Jag tycker man ska se smink som en accessoar. Som något som förhöjer och spetsar till en look, snarare än som ett komplement eller något man tar på sig för att man "måste".
Du behöver inte lägga massa pengar på att köpa nya färger som kanske ändå inte riktigt tilltalar dig. Kör på det du gillar av det du redan har. Testa att kombinera det på nya sätt, och komplettera kanske med en ny skugga och ett gloss i en av vårens färger.
"Inne och ute" existerar inte på min blog, smink ska vara kreativt och njutbart, inte ångestframkallande.
Förövrigt så har jag en såndär mörklila skugga som är så välanvänd att den numera hör till "basutbudet" på mitt sminkbord, den ger jag inte upp i första taget :)

9 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag tycker man kan använda det man själv trivs bäst i. Oavsett om det är en "modefärg" eller inte. Trivs man i det syns det och det är det viktigaste :)) Och att testa nya kombinationer av det men redan var ett jättebra tips :))

12:02 em  
Anonymous Anonym said...

Ett säkert kort är att satsa på klassiker såsom jordfärger som i stort sett passar till alla kläder. Där kan det vara idé att lägga lite pengar, dessa har du ju länge. Sen kan man köpa billiga produkter av roliga färger etc. H&M har massor av kul smink för ingen peng alls nästan. Jag köpte två härliga paletter med fem skuggor i vardera (=10 st ögonskuggor) för endast 40:- tillsammans på rean och de är jättebra! Passa gärna på när det är rea eller erbjudanden. Vissa saker såsom roliga nagellack och sånt som inte innebär bakterie-risk kan man dessutom byta med kompisar om man tröttnar! Akta er dock för att byta läppglans och mascara med varandra - sånt är inte bra för då kan man få infektioner!
:-)
Katarina

12:35 em  
Blogger helena said...

Det är tråkigt om yngre tjejer ser smink som ytterligare en grej att ha ångest över. Smink ska vara roligt! Men tyvärr ses det nog ofta bara som något som ska hjälpa en att bli "snyggare" och passa in.
Det får vi ändra på!

1:13 em  
Anonymous Anonym said...

Smink är bättre än godis för man blir inte tjock av det - bara vackrare!
:-)

1:45 em  
Anonymous Anonym said...

Precis det här skrev jag om i min blogg, fast gällande mode, det är faschinerande att en del känner måsten och får prestationsångest av härliga fenomen som kläder, mode, smink och skönhet.
Det skall ju vara lättsamt och roligt, och roligt att utforska sig fram till sin egna stil.

Trots att man inte alltid har samma stil och smak så är det ju däremot roligt att inspireras, precis som jag gillar att läsa din blogg, för att få tips och idéer:)

3:42 em  
Blogger helena said...

Vi kanske matas för mycket med "inne o ute" listor, och vet man inte riktigt vart man står själv så kan det nog kännas pressande.

4:14 em  
Anonymous Anonym said...

men allvarligt, vad är smink till för om inte piffa upp och snygga till?

8:54 em  
Blogger helena said...

Jag menade att det är tråkigt om man ser smink som ett tvång, ett måste för att vara snygg och passa in.

9:12 em  
Anonymous Anonym said...

Håller med det första anonyma inlägget här ovan, H&M:s skuggpaletter är faktiskt helt ok i kvaliten, kombinerade med t ex Lumenes ögon-primer så sitter de från tidig kväll till långt in på morgonen.. (Har själv en 4 eller 5 paletter liggandes hemma)
Och de är både billiga och finns i många olika roliga färger. En del av dem har faktiskt tom blivit vardagsfavoriter för mig... =)

Och som sagts här ovan, smink ska vara kul!

12:48 em  

Skicka en kommentar

<< Home