lördag, april 29, 2006

Barcelona

Vi funderar på att ta en tripp till Barcelona i augusti. Om någon har varit där så tar vi gärna emot tips.

22 Comments:

Anonymous Anonym said...

Barcelona är min favoritstad nr 1. Har varit där 3 gånger på ett halvår nu... Jag kom faktiskt nyss hem från den sista trippen (i torsdags) Staden har allt! Grym shopping & uteliv +att stranden ligger precis brevid. Jag rekomenderar verkligen staden!

det är bara att maila mig om du vill ha mer info!

4:27 em  
Blogger helena said...

frida, kanon jag vill ha massor med info. Men eftersom du använt anonymfunktionen när du kommenterat så vet jag inte riktigt vilken frida det här är :)
du kan väl maila mig
helena@lipglossbitch.se

4:33 em  
Anonymous Anonym said...

Åh, åk dit! Det är en jättefin stad och perfekt på sommaren eftersom man kan kombinera strand och stad. Har inga supertips just nu, men längs stranden har de jättemysiga små barer (typ after-beach som är öppna nästan hela dagen och så till typ 24) som bara är öppna på sommaren! Och håll er undan från La Rambla - turister, ficktjuvar, (mest) trash-affärer..Tja, nåt trevligt finns det men det finns roligare gator och områden dock :) Och flyg med Ryanair, brukar vara sjukt mkt billigare, så kolla in dem först :)!

4:41 em  
Anonymous Anonym said...

vad kul!! själv ska jag och älsklingen dit i juni återkommer med rapport. Är det någon som har tips om billigt och bra boende?

/M

10:37 em  
Anonymous Anonym said...

jag ska dit med skolan :D 4 juni

11:38 em  
Blogger Linda K said...

En helt annan sak. Läste annonsen om bloggmobbing i SvD nyss. Vill bar skicka en typ styrkekram! Trist med idioter som inte har nåt bättre för sig än att trakassera andra!

9:33 fm  
Anonymous Anonym said...

Läst också om dig i Svd idag! Sjuka människor alltså! Jag är jätteglad att du fortsätter skriva trots sånna kommentarer, din blogg är jättebra, hoppas du vet det :). Skrev ett inlägg om bloggmobbning precis och länkade till dig - hoppas det är ok?!

2:18 em  
Blogger helena said...

linda k och cicci: tack!

8:31 em  
Anonymous Anonym said...

Stackars dig som blir bloggmobbad!
Sluta skriv eller sluta gnäll för fan.

8:40 em  
Anonymous Anonym said...

har tyvärr aldrig varit i Barcelona, men jag undrar om du har något tips på en ett bra ansiktsvatten/toner/skin tonic (or whatever). Jag ska just köpa en ny och du har ju alltid bra koll på skönhet och smink!

9:13 em  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

10:43 fm  
Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

12:51 em  
Blogger helena said...

carin: kika t ex på Clarins eller Esteé Lauders. Tänk på att det ska vara utan alkohol.

12:54 em  
Anonymous Anonym said...

Barcelona är en kanonbra stad! Jag har varit där två gånger och uppskattade kombinationen sol&bad/shopping i storstad. Om ni vill hyra lägenhet rekommenderar jag http://www.citysiesta.com
Jag och min pojkvän bodde nära stranden. Det är skönt att ha nära hem när man är varm och trött efter en dag i solen.

2:08 em  
Anonymous Anonym said...

kul med barcelona någon som har tips på billiga hotell, vi är två studenter?

2:31 em  
Blogger helena said...

anonym 1: ja vi lockas av den kombinationen oxå :)

anonym 2: lovar att tipsa om vi stöter på billigheter :)

3:55 em  
Anonymous Anonym said...

Bodde på ett jättefint hotell på Passeig de Garcia i Barcelona. Kostnad ca 90 Euro natten för ett dubbelrum. Frukost ingår generellt INTE i Barcelona. Man får gå till kafeterian runt hörnet och beställa bröd, kaffe och juice istället.
Hotellet har en hemsida: www.hotelduxelles.com

Barcelona är super, kul butiker, kul folk, god mat, intressanta byggnader och härligt väder. Åker mer än gärna dit igen!

7:12 em  
Blogger helena said...

Tack för tipset marie, ska genast kolla :)

8:57 em  
Anonymous Anonym said...

Finns det inte Sephora i Barcelona??? Kanske värt att kolla upp?
:-)
Katarina

9:07 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja, Sephora är ett måste! Kan även rekommendera El corte Ingles för smink och parfym-inköp. Har bla L'Artisan parfymerna (tyvärr ej billigare, men större utbud). Annars är Gaudis stora park Parc Guel värt att besöka. Från utkiksplatsen ser man hela stan.
Shopping utförs bäst runt placa Catalunya (kläder och Habitat) och på Diagonal (design och heminredning). Glöm heller inte att titta in till "Snö", en svensk tjej som öppnat en butik med svenska varumärken, för att supporta.
Riktig lyxrestaurang, men med humana priser, hittar ni ganska långt norr ut på Diagonal, heter DAP's. Rekommenderas.

Sen är ju parken Cituadella ett måste på söndagar (hoppas att det är så fortfarande??). Där samlas ALLA från barnfamiljer till cirkusartister.

Och en sak till: den vita gorillan är död. Vad djurparken och kartorna än säger så dog den för typ 3-4 år sen, men har ändå fortsatt att vara djurparkens guldkalv.

Ha så trevligt!

5:02 em  
Anonymous Anonym said...

Besök Gaudi's La sagrada familia =)
Shopping är bäst i Placa de Catalunya,Passeig de Gràcia och Diagonal-->här finns kända märken som Versace,Giorgio Armani, Burberry,Bally,Cartier,Calvin Klein,Zara,Mango,Miss sixty,Benetton och mycket mer =)
Det är lätt att ta sig runt med deras metro...De flesta butiker har öppet måndag till lördag mellan 10.30 och 20.30 men tänk på att många har siestastängt mellan 14 och 17. ÖNSKAR DEJ EN TREVLIG RESA =)

5:57 em  
Anonymous Anonym said...

Ja, El Corte Ingles har bl a Bourjois som ju är ett kul märke som inte finns i Sverige. Jag brukar handla på det varuhuset när jag är i Puerto Banus varje år! De har bl a gloss som har pensel istället för skumgummiapplikator, det glosset kan jag verkligen rekommendera! Deras solpuder har jag lång erfarenhet av och älskar! Doften är härlig och de har bra nyanser som sitter bra!
:-)
Katarina

10:26 fm  

Skicka en kommentar

<< Home