söndag, februari 05, 2006

Lyx vs Budget - lite färg i ansiktet


Highlighter i löspuder form. Kan användas i hela ansiktet för lyster, mer punktvis som highlighter för att ge ett lyft eller pigga upp blicken lite, i urringningen och på axlarna.
Lyx: Diorshow powder från Dior
Budget: Kitty Glitter från Too Faced

Bronzingpuder piggar snabbt upp ett vinterblekt ansikte eller ger mer djup och lyster åt den existerande brännan.
Lyx: Star Bronzer från Lancôme
Budget: Glam Bronze från Loréal

Pressat rouge används efter att eventuell foundation har fixerats med puder. Finns i massor av färger, med och utan skimmer.
Lyx: Radiant Blush från Helena Rubinstein
Budget: Luminelle rouge från Yves Rocher

Rouge i krämform används direkt på huden eller efter foundation. Använd inget puder under eller över.
Lyx: Blushcreme från MAC
Budget: Express Blusher stick från IsaDora

Guldskimmer kan användas både i ansiktet och på kroppen. I ansiktet är det snyggast om man använder det punktvis, t ex precis under ögonbrynet, i ögonvråna eller på den bulligaste delen av kinden.
Lyx: Body Gloss från Dessert Beauty
Budget: Glimmering Face and Body gel från IsaDora

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tackar för tips! Loves!

12:17 fm  
Anonymous Anonym said...

Hur gör man med krämrouge? Duttar man på det eller? :o *nyfiken*
Sen har jag även en fråga ang. hudvård. Jag undrar om man kan använda hudvårdsprodukter på ung hud fast dem inte är framtagna för just ung hud. Eller är det bäst att hålla sig till produkter för ung hud? Jag är under femton.

11:44 fm  
Blogger helena said...

s:et: ja, det är lättast att använda fingertopparna. Le och dutta lite på den bulligaste delen av kinden, arbeta sen ut det åt alla håll så det inte blir några skarvar.
Det är bäst att hålla sig till hudvård som är specifik för ens hudtyp, inte utgå från vilken åldersgrupp man tillhör. Står det "anpassad för ung hy" så innebär det ofta att rengöringen och hudvården innehåller ämnen som mattar ner det blanka, har man torr hy så funkar ju inte det så bra.

12:34 em  
Blogger helena said...

en flicka: Hej! När det gäller mörka ringa under ögonen så tycker jag man ska tänka "ljusa upp" snarare än täcka. Har man en concealer som är för pudrig eller tjock i konsistensen så lägger det sig gärna i linjerna och ser kakigt ut.
Min favorit är YSLs Touche eclat, man klickar i ena änden fram valfri mängd flytande concealer som kommer ut i penseln som sitter i andra änden. Nästan alla märken har en concealer av denna typ, så det är mycket en smaksak.

4:00 em  
Blogger helena said...

YSL tror jag kostar runt 380kr i butik, den är billigare på t ex accessora (www.accessora.se)
Diors och Cliniques tror jag kostar ungefär en hundralapp mindre, sen är ju loreals, isadoras etc i budgetklassen.

7:05 em  
Blogger Fru Choklad said...

Är själv Diorfreak, men tycker nog att burken från Kitty Glitter är mycket sötare.

Mascara ja! Jag har också prövat Lancomes Léxtreme och tycker att den var helt ok. Mitt senaste felköp vad gäller mascara är YSLs Mascara Volume Infini Curl! Den hade fått högsta betyg i något modemagasin, men fy vad besviken jag blev på den! (Varför är det så himla svårt att hitta en just mascara?)
Faktum är att en av de absolut bästa mascarorna som jag provat är Loréals Voluminous x4!!!! Den ger mig precis den look jag vill ha och råkar dessutom vara billig så det blir mitt tips!

9:25 fm  

Skicka en kommentar

<< Home