lördag, januari 06, 2007

Philip B Anti-Flake Relief Shampoo

När Vecko Revyn bjöd på 25% rabatt hos eleven så passade jag på att köpa ett shampo som jag nog annars tycker är i dyraste laget, Philip B Anti-Flake Relief Shampoo. Jag har testat annat från Philip B tidigare och gillar överlag märket. Här har vi ett shampo som påstår sig lindra psoriasis, som jag har i hårbotten.

Medicinskt, fuktgivande schampo som lugnar hårbotten med en mix av 1% Zinc Omadine, tjära, 13,6% växtextrakt, bl.a. aloa vera, tebuskolja, salvia, enbär och kamomill.
Antiseptiska örter hjälper till att lindra psoriasis och minskar mjäll samt konditionerar hår och hårbotten.

På mig har det här fungerat utmärkt. Jag har inte behövt behandla mig med min receptbelagda kutan lösning en enda gång i höst/vinter eftersom psoriasisutslagen har varit så måttliga. Hårbotten känns i balans, inget kli alls och väldigt sällan några flagor. Så skönt att slippa böket med starka medel som dessutom fläckar ner och förtsör varenda örngott!

En nackdel med shampot är att det inte doftar särskilt gott, men det gör den här typen av produkter sällan eftersom de innehåller tjära och diverse örter. Sen kostar det ju också en rätt stor slant, men det är å andra sidan drygt. Jag tvättar håret varannan dag och shampot (240ml) räckte ganska exakt i tre månader.
Nu ska jag väl också påpeka att det är väldigt individuellt vad som funkar för oss med psoriasis, men är man som jag på jakt efter mer "naturliga" preparat att lindra med så tycker jag definitivt att Philip Bs alternativ är värd att testa.

LipGloss Bitch ger betyget: 5


Philip B Anti-Flake Relief Shampo säljs bl a hos Eleven, Accessora och Pulpstore. Just nu tar alla 389kr för 240ml.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej! Jag trodde du hade försvunnit föralltid. Sen läste jag dina kommentarer och såg att du hade bytt sida. Ett tips, skriv ett sista inlägg om att du bytt.

5:50 em  
Anonymous Anonym said...

Åh - jag vill också ha ett Philip B schampo, men som sagt, lite magstarka priser!

9:19 em  
Blogger Sandra said...

Perfekt recenserat....till och med hur länge den räcker! Jag gillar när folk verkligen testar produkter, inte bara provar och recenserar från det.

1:48 fm  
Blogger helena said...

bjooti: ja, man får passa på när det bjuds på rabatt. Men med just det här schampot så kan jag ju se det som ren medicin, undra om man kan få det på högkostnadsskyddet ;)

goddess: kul att den gillas :) jo, med just denna så ville jag verkligen vänta med recension tills den var slut.

9:07 fm  
Anonymous Anonym said...

Om du någon gång känner för att vara lite ekonomisk finns det bra schampoon på hälsokosten med b la tjära som funkar utmärkt, ett tips bara. Jag själv är väl liiite skeptisk till hur mkt ett schampoo kan göra...och därmed "bör" kosta. Bland det bättre på marknaden är den finska serien Cutrins serie Bio + som är specialiserade på hårbottenproblem och dessa produkter kostar bara ca 100 kr/st, finns champoon, kurer och krämer för hårbotten

6:29 em  
Blogger helena said...

anonym: ja, det är väldigt individuellt hur olika medel funkar på oss med psoriasis. Philip Bs funkar utmärkt för mig iaf just nu. Det finns en hel del på marknaden som är vettigt att testa och det har jag också gjort, utan vidare resultat dock.

10:57 fm  

Skicka en kommentar

<< Home