onsdag, oktober 05, 2005

Shoppingmåsten i USA

Fick ett mail från Sofia som ska åka till USA. Vilka prylar ska hon passa på att köpa, vad ska hon bunkra upp med?
Rent spontant så måste jag ju som vanligt påpeka att Bobbi Brown inte säljs i Sverige.
Carmex har dykt upp på Accessora nu, men det är bra mkt billigare i USA, så det kan väl vara värt att köpa ett par burkar där. Clear Eyes verkar ju vara en annan favorit att köpa med sig hem.
Mer tips! Vad ska Sofia bunkra upp med?

19 Comments:

Anonymous Anonym said...

neutrogena produkter skulle jag passa på att testa. har hört mkt gott om dem!

3:05 em  
Blogger Andrea said...

Ja, Neutrogena är bra. Generellt sett skulle jag shoppa följande saker: smink, designerjeans och sneakers. Där kan man spara pengar! I sminkväg skulle jag lätt kolla in Paula Dorf, Laura Mercier och Amazing Cosmetics. (Jag har hört att AC ska ha en superbra concealer, hon kan få köpa en till mig, haha). Jag skulle också passa på att kolla skönhetsprodukter i diverse drug stores - där finns en massa billiga och oftast bra saker som man inte kan få tag på hemma.

3:12 em  
Blogger Andrea said...

Aveeno och Almay är billigare märken som hon kan kolla in. Aveeno har t.ex. en väldigt skön ansiktsrengöring och Almay har en concealer som fått bra betyg i test - den har jag dock aldrig provat själv. Jergens är ett bra bodylotionmärke. Man kan ju kolla på Sephora och drugstore.com för lite inspiration.

Shit, jag är avis!

3:25 em  
Blogger Elin said...

jag bjuder på ständiga tjat; Cliniques foundation Almost Makeup som inte finns i Sverige :)

3:44 em  
Anonymous Anonym said...

Milani (billigt drugstore märke), Bobbi Brown (speciellt gel eyeliner), Scott Barnes (JLO's makeup artist har eget märke) och mycket mera!

4:05 em  
Anonymous Anonym said...

Jag skulle lätt kunna botanisera i någon av Sephoras butiker hur länge som helst. Har ni sett deras web = underbar! Jag var dock inne i deras butik i Marbella i Spanien och blev gruvligt besviken, alldeles för liten butik och de flesta märken saknades pga platsbrist. Köpte dock en ögonskugga och ett rouge av deras eget märke och rouget var helt ok, medan skuggan smulade för mycket glitter som ramlade ner på kinderna. Men de har jättemånga kul märken som inte finns i Sverige på sin web så kanske finns även de i en större amerikansk Sephora-shop.
:-)
Katarina

4:14 em  
Anonymous Anonym said...

ehum...Benefits makeup och Too Faceds makeup - allt. snyggast förpackningar och mest glamor

4:59 em  
Blogger Maria said...

Jag bunkrade Paul Mitchell-produkter när jag var över senast, mycket mycket billigare än här hemma. Philosophy har duschcremer med annorlunda dofter, vad sägs t.ex om att dofta kanelbulle?! Sephora har massor av kul så ett besök i en sån butik rekommenderas. Jeans är också självklart på shoppinglistan.

8:37 em  
Anonymous Anonym said...

jättetack för alla tips, det var just personliga favoriter och drugstorefynd jag var ute efter - jag får berätta vad det blev sen!

6:34 fm  
Anonymous Anonym said...

En fråga!
Nån som vet om man kan använda Clear eyes när man har linser?
hehe...

8:40 fm  
Blogger helena said...

Ja, du måste absolut höra av dig med vad det blev. Ha så kul!

Lisah: Jag har testat clear eyes tidigare, men då alltid droppat i en stund innan jag satt på mig linserna, men detta var några år sen.
Fick i en kommentar i ett tidigare inlägg veta att man inte ska droppa i clear eyes när linserna sitter i för då kunde det bli en gul hinna på linsen.
Nån sa oxå att det finns en variant för oss med linser, men att den inte var lika bra.

10:51 fm  
Anonymous Anonym said...

Massmarknadsmärkena som tex Lóreal har ett annat sortiment i USA än i Europa. Lóreal hade mycket mer nyanser i sminket än hemma. Tex en rouge i färgen "mauve" som passar fantastiskt till min iskalla hudton.

Sen gillar jag godiset "Hot Tamales" som smakar kanel.

1:04 em  
Blogger Maria said...

Åh vad mycket bra tips! Åker till New York i morrn så vi får se vad jag fyndar....

2:50 em  
Anonymous Anonym said...

hmm redkens grejer e billiga...sen har jag hört mycket gott om shu uemuras ögonfransböjare som nog finns på sephora =)

9:12 em  
Anonymous Anonym said...

Loreal, Maybelline, Revlon etc etc. har alla betydligt maffigare sortiment och billigare för den delen! Kolla in hårfärger, M-A-S-S-V-I-S med skitsnygga färger som inte finns här!

Neutrogena har helt okej saker. Schysst budgetalternativ.

Drugstores över lag är rena paradisen när det gäller kosmetika till överkomligt pris och annat lattjo.

Min absoluta dunderfavorit bland märkena som inte finns i vårt tråkiga avlånga land är amerikanska Prescriptives. Riktigt suveräna grejer. Deras foundation Virtual Skin är den bästa uppfinningen sen fjärrkontrollen! Som en andra hud! En len och fin sådan. Om du inte tror mig så fråga varenda hot shot-make up-artist...

Dom har en grym ögonkräm också, himmelsk men kostar därefter, betalde runt 70 dollar. Men den är värt varenda dime, superdryg.

Origins är också ett kalasmärke värt att kollas in!

9:16 em  
Anonymous Anonym said...

Hade bunkrat Redken. Typ halva priset.

8:32 fm  
Blogger helena said...

Man kanske skulle göra en sammanställning av det här på nåt vis? Blogger är ju inget vidare om man vill ha olika kategorier, men jag kanske kan lägga det på hemsidan.

10:41 fm  
Anonymous Anonym said...

Ja, och sen vill vi såklart ha shopping-resultatet när det är klart samt även ett utlåtande om varje produkt!
Hej hej!

12:33 em  
Anonymous Anonym said...

Hallå! Tänkte bara fråga om du vet ifall Neutrogenas smink finns att köpa här i Sverige, typ i Stockholm eller så? :) Är ute efter smink (foundation, puder, solpuder och rouge) som man inte får finnar av. Jag snokade runt lite på internet och såg att de flesta (om inte alla) av deras produkter är non-comedogenic, precis vad jag är ute efter. Du kanske vet några fler bra märken som har sådana produkter? Helst märken man kan få tag på här eftersom jag vill prova färg och så, klurigt att beställa från internet när man inte vet säkert, inge kul om det blir fel ju.

Tack på förhand!

8:15 em  

Skicka en kommentar

<< Home