måndag, november 28, 2005

Kryptonite green

Det har efterfrågats lite tips på hur man kan använda Loréal skuggan jag skrev om häromdagen. Här är en supersmidig vardagsmejk.


Jag har använt en ljus lite skimrig skugga som bas, Nylon från MAC. Den lägger jag på från globlinjen ungefär och upp till ögonbrynet. Lite skimmer i inre ögonvrån ger en pigg och klar blick.
Loréal skuggan Kryptonite green läggs över hela den rörliga delen av ögonlocket. Den suddas uppåt och utåt in i den ljusa skuggan så övergången blir snygg. Jag har lagt lite av skuggan längs nedre fransraden också.
Här har jag också använt den gröna glittereyelinern från Viva La Diva. Man behöver inte vara rädd för att använda denna till vardags. En tunn linje matchar skuggan snyggt och ger mejken lite skärpa.





11 Comments:

Anonymous Anonym said...

don´t you just love glittereyeliner? Snygg grön färg, jag kombinerar min gröna diorskugga med grönt glitter, det blir jättefint :)

12:18 em  
Blogger helena said...

De förhöjer det mesta. Mer glitter i vardagen!

12:29 em  
Anonymous Anonym said...

Åh vilka fina bilder. Mera sånt åt folket.

2:26 em  
Anonymous Anonym said...

jag vet inte... grönt är lite svårt att matcha till kläder etc. sen är ju det inte min favoritfärg, fast själva maken är ju snygg

5:09 em  
Blogger helena said...

Gillar man inte grönt så ska man såklart inte köpa gröna skuggor.
Men det är inte särskilt svårmatchat. Den funkar till alla basfärger, och den drar åt guld så jag kan tänka mig att ha den till rött och lila också.

5:24 em  
Anonymous Anonym said...

Åh, vad fint, verkligen läckert! Kul med så fina och tydliga bilder också.

9:30 em  
Blogger Alison said...

Supersnyggt! Jag som alltid varit lite rädd för eyeliner i annat än svart eller brunt. Måste testa!

9:50 em  
Blogger helena said...

alison: det måste du absolut. Man kan välja precis hur mycket man vill glittra. Till fest är det jättesnyggt att lägga en glittereyeliner i en accentfärg till skuggan precis ovanför en svarteyeliner.

11:16 em  
Anonymous Anonym said...

Buhuuu! Jag är vädelös på att sminka mig. ;( Köpte den gröna eyelinern eftersom jag avgudar grönt,men det är helt omöjligt för mig att få till det snyggt. Hur GÖR man för att "måla" en snygg eyeliner?

8:55 fm  
Blogger helena said...

nattfrost: Man övar :) Nu vet jag ju inte riktigt hur du målar. Men här är några tips.
Jag målar utifrån och in. Då tycker jag det är lättast att få det tunt och fint innåt ögonvrån. Ett knep för att inte få för kraftig linje är att låta den gå till mitten ungefär och sedan tunnas ut därifrån, istället för att måla hela vägen.
Ha inte för mycket färg på penseln, blir det för lite är det ju bara att måla på en gång till.
Det krävs lite övning. Jag tycker fortfarande att det är pilligt.

10:44 fm  
Anonymous Anonym said...

Ett bra tips är att prova en eyeliner som är riktigt spetsig, då blir det mycket lättare. Jag har en från Dior som är suverän, det är en penna som är som en pensel och man vrider fram precis så mycket färg som man vill ha. Den är väldigt spetsig och lätt att måla med. Billigare märken har ofta väldigt trubbiga spetsar.
:-)
Katarina

2:57 em  

Skicka en kommentar

<< Home