söndag, april 09, 2006

Solkräm för ansiktet

ia lämnade en kommentar och frågade om solkrämer för ansiktet, helst en prisvärd som inte är för fet. Har ni några favoriter att tipsa om?

13 Comments:

Anonymous Anonym said...

åh jag letar som en tok efter samma sak. har testat dermanords hyfsat billiga kräm med spf 15 som till en början verkade bra men som efter några timmar kändes fet och täppte igen porerna.

är nu påväg att ge upp och köpa dermalogicas sanslöst dyra Solar Defense Booster med spf 30 som man blandar med sin dagkräm. kostar uppåt 400 spänn. någon som provat md formulations solskydd? kostar £13.50 på hqhair.

3:13 em  
Blogger helena said...

Jag har MDs, köpte ett kit som en liten provtub var med i. Har den när jag när jag använder MDs rengöring som mask. Men har inte testat den i vårsolen än.

En spf att själv blanda i sin vanliga dagkräm låter ju väldigt smart. Måste kika närmare på den.

3:42 em  
Anonymous Anonym said...

Jag använder MD & kan verkligen rekommendera den. Dock så är den inte så billig.

Gillar idén att blanda en booster i sin egen kräm tyvärr litar jag inte på Dermalogicas solskydd mot uva. Blir gärna motbevisad där! =)

3:53 em  
Blogger helena said...

marja: varför litar du inte på uva skyddet? Jag vet i princip inget om denna produkt så upplys mig :)

3:56 em  
Anonymous Anonym said...

Apoteket burkar ha bra solskydd för ansiktet. Har haft en bra från forever living prod. (aloevera)också, men dyrt och inte helt lätt att få tag på...

4:53 em  
Anonymous Anonym said...

marja: har kollat innehållsförteckningen på dermalogicas kräm nu och den innehåller titanium dioxide som är ett av de bästa och säkraste ämnena i solskyddskrämer. visserligen står den inte med som en av de "aktiva" ingredienserna, men den finns där, hmm.

md formulations, går den in i huden bra så att man inte blir glansig?

4:54 em  
Blogger Alison said...

Jag använder Biolines solskydd, SPF 15. Inte alls fet och det är en STOR tub så den är väldigt prisvärd även om den kostar några hundralappar. Den ger lagom mycket fukt vilket gör att man kan använda den som dagkräm under de varmare månaderna.

5:47 em  
Anonymous Anonym said...

Har någon provat biotherms, lancômes eller helena rubensteins solskydd?

6:55 em  
Anonymous Anonym said...

Jag använder Mary Kays TimeWise Age-Fighting Moisturizer med spf 15. Tror stenhårt på att man måste skydda huden med solskyddsfaktor året runt!

8:33 em  
Anonymous Anonym said...

Jag har ganska känslig hy och får lätt utslag av för tunga & feta solkrämer. Jag väljer hellre en gel el lotion än en kräm mao. Förut har jag haft en gel från Clarin´s som jag har varit nöjd med, nu har jag köpt en vanlig lotion från Piz Buin Allergy som finns i olika spf som jag använder på både kropp och ansikte.

12:54 em  
Anonymous Anonym said...

ACO´s solkräm för ansiktet är jättebra! Funkar under sminket också!

5:03 em  
Blogger helena said...

tack för alla tips!

5:55 em  
Anonymous Anonym said...

Skulle vilja tipsa dig om DDF organic sunblock spf 30. Jag använder den dagligen eftersom jag numera bor utomlands och alltid måste ha solskydd. Den täpper inte igen porerna och är ett fysiskt skydd som även innehåller antioxidanter. Vet att den går att beställa via vissa sidor från nätet. Har tidigare använt city block från Clinique men den här är betydligt bättre!

11:35 fm  

Skicka en kommentar

<< Home