söndag, april 09, 2006

Status

Tidigare: mumsig lasagne
Nu: promenad, solen har kikat fram
Senare: pedikyr, välbehövligt

På läpparna: inget! ingen mejk överhuvudtaget idag. Fast det är klart att jag smörjer på lite carmex innan jag kilar iväg på min promenad. Hur skulle det se ut annars?
Lyssnar på: Robyn - Handle me
Längtar efter: morgondagen, det kommer bli en bra dag.
Funderar på: vilken väska som jag får plats med matlådan i, d e t problemet har jag inte haft på länge. Lovely!

16 Comments:

Anonymous Anonym said...

undrar om du kan hjälpa mig med en sak? har en väldigt liten haka och en ganska stor näsa, detta gör att min ansikte ser lite ut som en boll. Letar därför efter ngn sorts kräm som reflekterar ljus(?). Har hört att det finns sånna, men har inget namn på de..Vet dock att de heter ngt särskilt. Tänkte ta lite mörkare på näsan och lite ljusare på hakan för att kanske göra det hela lite finare? Vet ju att mörka färger döljer och ljusa tvärtom. Undrar vad du tycker om det här och om du kan hjälpa mig?

6:22 em  
Anonymous Anonym said...

En utmaning... Visa hur din garderob (eller annan plats där du har fult med saker) ser ut exakt nu... (Skulle vara kul att se...) Trevlig blogg du har :)

6:32 em  
Blogger Cissi said...

Carmex är beroendeframkallande...

6:45 em  
Anonymous Anonym said...

Har du fått jobb?

6:49 em  
Anonymous Anonym said...

Du vet väl att Maybelline Mousse Blush finns i affärerna nu :) Äntligen!

7:49 em  
Anonymous Anonym said...

Behöver en ny eye-makeup remover? Någon som kan tipsa om sina favoriter?

8:13 em  
Blogger helena said...

anonym 1: det finns både vanliga dagkrämer och foundations med lite lsyter i, det reflekterar ljuset. En billig variant är lumenes cryastal radiance som du kan blanda i hudkräm eller foundation.
Det går att skugga fram konturer t ex kring näsan och kinder. Men då gäller det att öva och absolut inte ta för mycket, för det kan verkligen bli helt fel också.
Kanske ska du satsa på att framhäva ögonen eller munnen istället, ett glossigt glans som drar ögonen till läpparna istället för nåt annat som man kanske inte är så nöjd med.

karin: nej, men jag har fått en praktikplats som jag börjar på imorrn.

k: men det var väl på tiden :) ska försöka ta mig en kik imorrn.

8:15 em  
Blogger helena said...

anna: Min favvo är Lancômes, den tar bort a l l t. Men den kostar därefter, så jag använder den bara när jag behöver få bort sotade/festmakeuper. Till vardagsmejken tycker jag Body Shops med kamomill funkar bäst.

8:37 em  
Anonymous Anonym said...

Vad är carmex?

8:50 em  
Blogger helena said...

emelie: carmex for cold sores är ett läppbalsam som är lite mentholigt. Det mjukgör och skyddar mot väder och vind.

9:01 em  
Anonymous Anonym said...

hej! jag ska utomlands nu på lovet och har tänkt besöka sephora, som det skrivs så flitigt om här på bloggarna. ska naturligtvis köpa på mig en massa nytt smink o skulle vara tacksam om du kunde tipsa om någon bra foundation + concealer. jag har ganska fet hy och får lätt finnar o pormaskar. den ska ju vara täckande, men till viss måtta, jag vill inte se för spacklad ut. priset är inte så viktigt sålänge det blir ett bra resultat! (:
sen skulle jag behöva en ansiktskräm också, tips på någon bra för min hudtyp?
tack på förhand, din blogg är verkligen super! får så många tips från dig! keep up the good work.

9:29 em  
Blogger helena said...

Hej! Kul att du gillar bloggen :)
Om priset inte är så viktigt så tycker jag du ska kika på Laura Merciers produkter (foundation och concealer). Sen är det inte fel alls med en primer, ett genomskinligt underlag som du lägger efter dagkräm innan foundation. Det blir en barriär mellan hud och underlag som gör att din mejk håller sig fräsch längre. Smashbox är ett hett tips där.
Hudkräm är svårt att tipsa om, men har du fet hy med tendes tilla tt lätt få finnar så tycker jag du ska satsa på en riktigt bra rengöring och en hudkräm som är oljefri.
Ha så kul på semestern!

10:41 em  
Anonymous Anonym said...

Hej,
Kommer du att ha mindre tid för bloggen nu? Snyft... men grattis ändå till praktikplatsen!

1:29 em  
Anonymous Anonym said...

Skulle behöva lite hjälp, har haft en jättebra conceler från loreal, nu har de såklart slutat med den. Så nu måste jag hitta en ny, skall vara flytande, inte penna eller sådant, ser inte klokt ut på mig. Några tips?

4:33 em  
Anonymous Anonym said...

Jag kan tipsa dig om en concealer på tub från Lancome som heter Efacernes Longue Tenue el dylikt. Den räcker jättelänge och är jättebra! Tuben är hygienisk med liten pip.
:-)
Katarina

5:17 em  
Blogger helena said...

maria: min favvo är YSL concealer touch eclat.
många tipsar också om diors.

5:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home