måndag, december 04, 2006

Suki Lemongrass Cleanser

En rolig bonus med att driva en sminkblogg är att man ibland får erbjudanden om att testa smink och hudvård som man kanske annars inte hade tänkt på att köpa själv.

Umeå Kroppscenter, som är den svenska agenturen för Suki Skincare, skickade mig ett prova-på-kit så att jag skulle kunna testa några av Sukis produkter.
Suki Pure Skin Care använder sig endast av rena, naturliga ingredienser och så långt som möjligt helt organiska produkter. Inget är syntetiskt eller genmodifierat. Suki Pure Skin Cares produkter är skapade för att främja livskvalitet och hälsa för alla levande varelser. Förpackningarna är tillverkade av återvunnet material och bläcket vegetabiliskt.
Att jag fick det här kitet med posten är jag nu väldigt tacksam för, jag har nämligen haft ett riktigt halleluja moment tillsammans med deras Exfoliating Lemongrass Cleanser.

Detta är en skrubb som skonsamt tar bort döda hudceller och gör hyn mjuk och len. Innehållet är helt naturligt och produkten är märkt "vegan". Lemongrass Cleanser är en kompakt sockerskrubb som smälter till en rengöringskräm på huden, och den doftar superhärligt av citrongräs.
Jag tror att den här produkten passar de flesta hudtyper och situationer, förutom kanske de allra känsligaste, för det är så lätt att anpassa den. Tillsätt skrubben några droppar vatten i handen och gnugga runt det lite så smälter sockret snabbt till en lämplig "skrubbgrad" för just din hud. Man kan också låta sockret lösas upp helt och sen använda den som en vanlig rengöring. Jag har kunnat använda den även då min hy har varit som mest "datorhettad" utan några som helst problem. I love it!
Naturligtvis ska man alltid smörja sig efter att man har peelat huden, men jag blev glatt överaskad när jag märkte att min hud inte stramade ett dugg efteråt.

Ett tips är också att använda skrubben till händerna en gång i veckan, för att hålla vinterfnaset i schack.

I kitet som jag fick låg också provflaskor med bl a Facial moisture serum-blue chamomile och Facial toner-white willow, även dessa båda blev genast favoriter hos mig så jag slog på stort och köpte på mig i princip hela hudvårdssetet från Eleven (man kan också köpa produkterna hos Umeå Kroppscenter och Accessora). De här produkerna recenserar jag när jag har testat dem tillräckligt länge för att verkligen kunna se hur de påverkar min hy, men jag kan iaf säga att det känns riktigt bra det här. Så bra att jag faktiskt ångrar nåt vansinnigt att jag inte slog till på ögonkrämen (som med fördel även kan användas på huden kring läpparna) också när jag ändå var i farten.

LipGloss Bitch ger betyget 5 (och stående ovationer)

Exfoliating Lemongrass Cleanser är en underbar produkt helt enkelt. Köp för tusan!

22 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vilken härlig hyllning, vad nyfiken man blev på att testa :o)

8:48 em  
Anonymous Anonym said...

oh, då måste man nog testa va!? ;) Gillar verkligen när du recenserar (även om jag inte alltid tycker samma!) skulle gärna se mer av det på bloggen!

9:00 em  
Anonymous Anonym said...

haha, kollade elevens beskrivning av sitt startpaket med småförpackningar av olika produkter... "produkterna har inflammatoriska egenskaper" ...får hoppas att det har fallit bort ett "anti-" där!! :)

9:04 em  
Blogger helena said...

helena: har man ett halleluja moment så har man, då ska de baskemej hyllas ;)

ulrika: haha, ajdå en liten miss från eleven där :)
Vad kul att du gillar recensionerna, och det är klart man inte tycker samma alltid. Jag försöker alltid att se produkten ur olika "vinklar" men till syvende och sist handlar det ju ändå mest om tycke och smak.

9:11 em  
Anonymous Anonym said...

Åh vad kul, jag har önskat mig skrubben i julklapp och jag är ganska säker på att jag får den så det här var ju jättekul att läsa.

9:22 em  
Anonymous Anonym said...

Åh, fler som älskar suki?! Jag är helt såld på deras produkter!!! Dessutom har en fågel viskat i mitt öra att Suki kommer med flytande mineralmakeup i vinter. Håller dom produkterna samma kvalitet kommer jag att bli överlycklig!

9:24 em  
Blogger helena said...

emme: hallå där, vad är det för scoop du sitter inne med. Låter spännande :)

9:28 em  
Anonymous Anonym said...

Hörde det av Marie, ägare av agenturen. Jag bor i Umeå och har ju förhandsinfo om det mesta som händer då det gäller Suki eftersom jag är stammis på hennes klinik, Umeå Kroppscenter. Makeupen ska dyka upp snart, du får väl maila henne och anmäla ditt intresse som testpilot ;-), det har jag gjort!

10:18 em  
Anonymous Anonym said...

Jag fick också testa grejerna och jag kan inte annat än instämma när det gäller lemongrass cleansern, jag riktigt längtar efter att tvätta ansiktet!

Däremot tyckte jag tyvärr att shitaketonern och complextion brightening cream luktar riktigt riktigt äckligt, så de kan jag inte använda även fast de kändes riktigt bra de också. Men lemongrass cleansern - jag måste också genast skaffa och använda förevigt!

11:11 em  
Blogger helena said...

anna: det där med doften kan ofta vara en av nackdelarna med naturliga produkter tycker jag.
Men lemongrassen luktar så gott så man nästan vill smaka :)

7:58 fm  
Blogger Unknown said...

har du någon gång testat märket ren?

//Betty

4:18 em  
Blogger helena said...

pompougnac: nej, inte vad jag kan komma ihåg.

6:59 em  
Anonymous Anonym said...

Oj, en femma!

Ha ha...inflammatoriska egenskaper, jobbig felskrivning:))

8:25 em  
Blogger Karin said...

Tänk om alla religiösa bokförlag kunde komma på att dom kan skicka böcker till mig så att jag kan recensera dom i bloggen.... :)

9:25 em  
Blogger helena said...

sura tanten: haha, ja det är lite kul. Borde man påpeka det för dem tror du ;)

karin: ja det borde de komma på bums tycker jag :)

9:58 em  
Blogger Fru Choklad said...

Oh detta låter som ett måste i badrumsskåpet! Undrar om jag inte sett de här produkterna någonstans i Stockholm. Ska kolla runt lite. Annars blir det nätet!

8:40 fm  
Anonymous Anonym said...

Hur går det med testandet? Måste ju beställa en lemongrass cleanser efter den här recensionen, och är nyfiken på om man kanske ska passa på och testa något mer ur serien!?

...även om du inte testat tillräckligt för en "riktig" recension än så kan du väl berätta lite hur det verkar...? Snälla!? :))

5:06 em  
Blogger helena said...

bling bling: har dålig koll på vart det kan tänkas finnas i för butiker, men ett måste är det definitivt :)

ulrika: produkterna för bland- och fet hy verkar alldeles toppen, de känns jättebra. Jag är smidig i hyn och det varken stramar eller känns fett. Jag är supernöjd såhär långt.

6:39 em  
Anonymous Anonym said...

Vad härligt att testa nya och BRA produkter! Jag har varit en riktig creme-testare men eftersom jag har lite eksemproblem och torra fläckar får ju nu snällt och strikt försöka hålla mig till Dermalogica, som för övrigt funkar jättebra. Ibland fuskar jag dock och testar någon ny skrubb eller mask, så kanske måste jag ta och testa Lemongrassen :)

-www.beautychic.blogspot.com

8:29 em  
Blogger helena said...

beauty chic: ja det är riktigt najs när man stöter på sådär perfekta grejer, det händer ju inte allt för ofta.

9:52 em  
Anonymous Anonym said...

Jag var på accessoras butik på kungsholmen idag och införskaffade Suki lemongrass cleanser, som unnits på önskelistan länge. där kan du få dofta och känna på den innan du köper. 279 kr kostar den där. Är nyfiken på serumet, men det skulle komma in där på tisdag.

8:12 em  
Anonymous Anonym said...

oh, jag får lust att införskaffa som julklapp till mig själv!

5:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home